Deochiul, Ochiul Rau sau Uitatura Rea

Cu totii stim despre Deochi, am auzit diferite cazuri in care persoanele au fost Deochiate sau poate chiar noi am avut intamplari despre acest fenomen.

Ce este Deochiul ?

Dupa cum spune si titlul, “Deochiul” pot spune ca este format dintr un prefix “de” si un cuvant “ochiul”, care acest lucru ne sugereaza ca Deochiul este infaptuit cu ajutorul privirii si nu prin alte mijloace.Deochiul este acea energie negativa aruncata in noi de catre diferitele persoane din jurul nostru. Multi cred ca Deochiul este fenomenul prin care o persoana fura energie de la victima Ochiului Rau, iar altii cred despre acesta ca este facut intentionat de catre persoanele care iti vor raul.

Eu voi numi doua tipuri de Deochi si acelea fiind :

Deochiul voluntar : Acesta se produce voit, constient de catre o persoana care doreste sa iti faca rau.
Deochiul involuntar : Acesta se produce inconstient, fara ca persoana care deoache sa isi dea seama ca a facut acest lucru. De fel persoanele care arunca Deochiul pe victima involuntar, o fac printr o mirare la adresa acelei persoane.

Cum stim ca o persoana a fost deochiata ?

• Persoana deochiata o va durea capul ;
  • Persoana deochiata va casca incontinuu ;
  • Persoana deochiata se va simti foarte rau ;
  • Persoana deochiata va avea stari de greata putand sa vomite ;
  • Persoana deochiata se va simti amoritita, respirand greu ;

Sunt foarte multe manifestari ale Ochiului Rau, dar acestea sunt cele mai intalnite.

Cum ne ferim de Uitatura rea ?

Din batrani se stie ca Deochiul este foarte periculos, mai ales pentru copii. Se spune ca daca te culci deochiat vei putea sa mori.

• Daca esti deochiat, dati cu apa rece pe fata ;
  • Spune in gand rugaciunea Tatal nostru ;
  • Roaga pe cineva sa te traga pe mana, la incheietura, eventual cu putin ulei ;
  • Ia trei gura de apa sfintita in gura si inghitele ;
  • Roaga pe cineva sa te descante, sau descantati singur ;

Daca stim persoane care deoache si vrem sa luam masuri de precautie in legatura cu acest lucru putem face urmatoarele lucruri pentru a ne feri de Ociul Rau :

• Leaga la mana un snur sau o ata rosie ;
  • Poarta la gat o cruce ;
  • Poarta la gat talismanul Ochiul lui Horus sau Udjat ul ;
  • Poarta la gat talismanul Nazar Boncuk sau Ochiul Dracului ;
  • Imbracate cu lenjeria intima pe dos, daca este femeie, puneti sutienul invers ;
  • Daca stii ca o persoana incearca sa te deoache, fati cruce cu limba in cerul gurii ;
  • Poarta la tine mult argint ;
  • Daca o persoana incearca sa te deoache, razi sau intoarce te cu spatele brusc si pleaca ;

Ochiul lui Horus sau Udjat Nazar Boncuk sau Ochiul Dracului

Cele mai bune remedii pentru a scapa de Deochi fiind Rugaciunea Tatal Nostru. Aceasta se poate spune de cel putin 3 ori, sau de 7 ori, depinde cum preferati. Eu unul spun de fel de 3 ori, deoarece la a treia incercare Deochiul dispare, dar daca nu dispare din primele 3 ori, perseverati si spuneti pana scapati de deochi pe voi sau pe altcineva. Alta modalitate de a scapa de deochi fiind unul dintre cele mai intalnite descantece :

Stingerea Carbunilor

Stingerea Carbunilor este un ritual prin care descantatoarea afla daca persoana care a venit la ea este deochiata sau nu. Se procedeaza in felul urmator :

Descantatoarea se pregateste de acest mic ritual, langa ea stand victima deochiului. Aceasta umple un vas cu apa si isi aduce cutitul pe care numai aceasta il foloseste. Ia cativa carbuni si arunca unul cate unul in vasul cu apa. Daca carbunii se duc pe fundul vasului, atunci persoana chiar este deochiata. Daca persoana este deochiata, descantatoarea ia cutitul si strapunge carbunii spunand anumite cuvinte, in soapta, numai de ea stiute. Cand a terminat de zdrobit carbunii aceasta ia apa si o arunca intr un loc unde iarba nu creste iar animalele nu locuiesc acolo, sau arunca intr un loc unde nu este viata. Descantatoarea mai poate iesi afara si sa arunce apa din vas pe un caine.