Am sa intervin putin pentru a clarifica anumite aspecte,esentiale pentru intelegerea mesajelor de mai sus.
Just are dreptate,si de aceea Heru,e mai bine sa incerci sintetizarea ideilor tale in fraze cat mai succinte si clare,pentru a nu se lasa loc echivocului.Postul tau de mai sus reprezinta in general o singura idee principala,formulata si reformulata pana cand ai considerat,probabil,ca marimea postului corespunde exigentelor tale cantitative.Insa cantitatea si numarul de cuvinte pot fi oarbe de cele mai multe ori,cum o stie orice individ cu gandirea activa.
E unul dintre putinele posturi kilometrice pe care ti le-am citit,nu pentru ca eu nu as citi posturile lungi,ci pentru ca unele informatii pe care le-ai expus eu le stiam deja,si,in alte cazuri,aveai un stil de exprimare destul de greoi si obositor,dar nu complex.Acum insa ti-am citit tot postul,si ideea principala pe care ai expus-o este " comunicarea cu spiritele naturii ar fi bine sa se faca nu pentru scopuri egoiste ci pentru cele non-egoice".Ar fi fost mult mai simplu sa scrii doar atat.Exemplele pe care ni le oferi,pot fi considerate doar material optional,cred ca suntem toti capabili sa deosebim scopurile egoiste de cele solidare ( nu intotdeauna,totusi).Dar sa consideram ca ai pus exemplele pentru copilasii de 7-8 ani ce doresc sa vorbeasca cu lumea nevazuta.
Trecand mai departe,as dori sa imi expun si opinia despre Marco Pogaknic.Am citit putin despre el si cartea sa,insa mi-am dat seama de cateva aspecte importante referitor la cunoasterea pe care o detine in domeniu.Pentru el,ceea ce e mai important,nu o reprezinta realitatea fiintelor elementale si analiza lor,ci crearea unui sistem propriu de reprezentare.Din punctul meu de vedere astfel de inovatii reprezinta niste informari gresite,si de aceea nu isi vor avea corespondent in realitate.Am mai observat ca amesteca fiintele elementale cu cele mitologice.Exista fiinte mitologice-simbol,fiinte mitologice reale si fiinte mitologice produse de fabulatiile mintilor omenesti.Daca pentru tine si pentru el,toate sunt existente inseamna ca exista doua posibilitati de clarificare a situatiei: ori va mintiti singuri,ori mintiti cu buna stiinta pe altii.
Acum referitor la partea practica,nu poti avea contact cu o fiinta elementala decat in momentul in care devii una cu ea,caracterial vorbind.Am sa ma refer doar la tine,Heru.Tu ai folosit aproximativ de 7-8 ori cuvantul confidentialitate in astfel de posturi,ceea ce ,evident,doreste a ne da impresia ca tu ai experienta in comunicarea cu entitatile.Am sa iti arat ca e un joc al fanteziei tale,sau o minciuna,ia-o cum doresti,tu oricum nu vei recunoaste.
Cele 4 elemente,si fiintele elementale ce le corespund lor,la fel si zodiile,contin un set de caracteristici compus din calitati si defecte. Rolul fiecarei fiinte umane este de a-si dezvolta o fluiditate spirituala,astfel incat sa nu poata fi un scorpion veritabil,sau un taur,sau balanta.Este necesara atingerea unui echilibru universal,in care sa fii capabil de a manifesta calitatile existente la fiecare zodie,si,in acelasi timp,de a avea posibilitatea controlului defectelor tuturor.Tu ai un set de calitati clar-stabilite { am dedus asta din afirmatiile tale din sectorul Astrologie al forumului} si,evident,un set de defecte pe care incerci sa le suprimi cu cea mai mare subtitlitate.Insa,suprimarea nu poate produce decat explozie,si de aceea cel mai bine e sa inveti a le controla.Nefiind universal,nu poti contacta nici un elemental,pentru ca nu te poti modela dupa caracterul lor.
Sa luam spre exemplu elementalii pamantului.Sunt caracterizati ca fiind stabili,orgoliosi,incapatanati,harnici,rai uneori,luptatori,hazlii,foarte masculini.Tu ai urmatoarele caracteristici : baiat cuminte { te referi la bunica ta cu apelativul "mamica"} ,linistit,tacut,la locul lui,iubitor { urezi bun venit oricarui user nou de pe forum,saluti prin smileuri de dragoste si imbratisare,oferi "zuzics si pupics" multor persoane,declaratiile "te iubesc" sunt si ele numeroase} ,zambaret,etc.Evident,nu ai forta,taria si masculinitatea necesara contactarii elementalilor pamantului.Insa nu o ai nici pentru elementalii opusi,cei ai aerului.Cu apa si focul situatia sta la fel.Esti lipsit de fluiditate.
Pamantul e stabil si incapatanat,focul e cald si arzator,apa e fara forma si rece,aerul e schimbator si instabil.Aici am pus cate un defect si o calitate la fiecare element.Insa un defect dintr-un element reprezinta o calitate in altul,exact ca in anumite situatii din viata.Mai trebuie inteles ca doua elemente sunt grele ,apa si pamantul,si doua usoare,aerul si focul.Deasemenea ele sunt complementare,astfel ca daca vrei sa reprezinti simbolic pentagrama { perfectiunea } ,trebuie ca spiritul tau sa conduca cele 4 elemente,reprezentate prin membrele tale.Sa fii o fiinta deplina inseamna sa depasesti toate caracteristicile celor 4 elemente.Daca tu esti bun si iubitor in orice situatie,e clar ca ai un set de reguli dupa care iti modelezi comportamentul.Astfel ca,lipsit de fluiditate si universalitate,nu vei fi capabil de contactarea niciunei fiinte elementale.
Si,inca un detaliu,pana nu te cunosti pe tine insuti,nu poti cunoaste cu adevarat exteriorul:
Paracelsus :
"In om sunt continute toata Coelestia,Terrestria,Undosa si Aeria { adica toate fortele,fiintele si formele care pot fi gasite in cele patru elemente din care este alcatuit universul.Omul este Microcosmul continand in sine tipurile tuturor creaturilor care exista in lume} si exista un mare adevar,de care ar trebui sa tinem seama foarte serios,ca nu exista nimic in cer sau pe pamant,care sa nu existe si in Om,iar Dumnezeu din cer este deasemenea in om,si cei doi nu sunt decat Unul"

Imaginea arata clar cum elementele se intrepatrund.
Tu te cunosti pe tine insuti?