Autor Subiect: Oniromantie: Simboluri in vis  (Citit de 541 ori)

Offline Marius

• DE PROFUNDIS AD LUCENT
  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • Mesaje postate: 407
  • Un Nimeni Ultraimportant
    • Ratacitor printre stele
Oniromantie: Simboluri in vis
« : Martie 09, 2010, 12:39:12 pm »
Ok, am deschis acest topic pentru a putea posta simboluri care ne apar in vis si pe care nu reusim sa le interpretam altfel.
Poate ca sunt utilizatori care stiu sau inteleg mai multe decat noi.

Voi incepe eu.

Are cineva idee ce inseamna aurul solubil si ce reprizinta intoarcerea/revenirea aurului solubil?
In visul meu, vazindul si atingandu-l mi-a dat senzatia de extaz. Aceasta "revenire" ar avea loc pana in luna August(fara nicio referire la an).

Stie cineva ce inseamna cei trei ochi ai vechii Europe si un ochi nou si daca poate fi facuta o legatura intre unul dintre acestia si Macedonia?
In visul meu simbolizau puteri sau state din cauza carora va incepe WW3 candva intre August si Decembrie(nu mi s-a specificat si anul). Pe harta pe care am vazut-o, unul dintre "ochi" s-a deschis aproximativ pe teritoriul Macedoniei de astazi si am vazut totodata doua aliante intre "doi ochi vechi" impotriva "ochiului nou si al celuilat vechi"

O rugaminte: nu ma intereseaza o interpretare separata gen "dictionar de vise".

Multumesc anticipat!
« Ultima Modificare: Aprilie 13, 2010, 07:39:25 pm de Marius »
Uneori gandesti; alteori te intrebi de ce gandesti. Atunci intra in joc ratiunea. Ocult, magie,religie...nu sunt atat de diferite pe cat crezi.

daaia

• Vizitator
Re: Oniromantie: Simboluri
« Răspuns #1 : Martie 09, 2010, 04:34:29 pm »
Ce mananci de ai vise de genu?:))

Doar l-ai atins(aurul),sau l-ai si luat?,si unde l-ai vazut?Da mai multe detalii....

Offline ixu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 10
  • "Abyssus abyssum invocat"
Salut
« Răspuns #2 : Aprilie 01, 2010, 04:45:49 pm »
Am de vreo 3 luni niste vise foarte ciudate , visez ca omor oameni (prieteni) dar pe care in realitate nu ii cunosc si cand ma trezesc am un sentiment forte ciudat , de remuscare , totul pare foarte realist ! ce poate sa insemne ?
"Cogito, ergo sum , carpe diem, quam minimum credula postero"

Frica este principala sursa a superstitiei si una dintre principalele surse ale cruzimii. Invingerea fricii este începutul intelepciunii (Bertrand Russell)

Offline everytime

• Black Lounge
  • Sr. Member
  • *
  • Mesaje postate: 360
« Răspuns #3 : Aprilie 01, 2010, 04:49:01 pm »
ixu e doar un vis ....realitatea e alta....ti se repeta un vis...adica ai acelasi vis 2 3 zile la rand?
Te îneci nu pentru că ai căzut în apă, ci pentru că rămâi sub apă...

Offline ixu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 10
  • "Abyssus abyssum invocat"
« Răspuns #4 : Aprilie 01, 2010, 05:10:39 pm »
nu e acelasi vis da e aceeasi senzatie , aceeasi traire
"Cogito, ergo sum , carpe diem, quam minimum credula postero"

Frica este principala sursa a superstitiei si una dintre principalele surse ale cruzimii. Invingerea fricii este începutul intelepciunii (Bertrand Russell)

Offline o

• Black Lounge
  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 46
« Răspuns #5 : Aprilie 01, 2010, 10:10:10 pm »
interpretare este pur personala, semnificatiile aceluiasi lucru pot varia de la usor diferit pana la total diferit. Scrie un jurnal si ai sa observi (in caz ca visele sunt de categoria celor care au un inteles si nu doar "regurgitari" ale subconstientului) ca se formeaza un patern.

Offline bulgaras

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
« Răspuns #6 : Aprilie 06, 2010, 12:04:57 pm »
In ultima saptamana visez ca in dif imprejurari ma uit in oglinda si imi vad culoarea ochilor schimbata adica am irisul galben ca la pisica, ochii imi sunt normali omenesti, doar culoarea e ciudata, stie cineva ce inseamna?

Si din experienta personala acum, daca visez ca ma dor dintii sau imi cad si in vis sunt cu o persoana in realitate sigur acea pers se imbolnaveste rau, sau aud de moartea ei, daca in vis sunt singura inseamna ca aud de un necaz al altcuiva
La illahe illa Allah

Offline Heru

• Black Lounge
  • Hero Member
  • *
  • Mesaje postate: 575
  • I do believe in fairies!! I do! I do!
    • Spiritele Naturii
« Răspuns #7 : Aprilie 06, 2010, 10:21:21 pm »
Si din experienta personala acum, daca visez ca ma dor dintii sau imi cad si in vis sunt cu o persoana in realitate sigur acea pers se imbolnaveste rau, sau aud de moartea ei, daca in vis sunt singura inseamna ca aud de un necaz al altcuiva

Asa este si in cazul meu, daca visez ca imi cade un dinte inseamna ca primesc o veste, indepartata de obicei, despre un deces. Iar daca visez ca imi cade un dinte si regret atunci vestea legata de deces are sa fie primita la scurt timp si are sa fie mai importanta.
tot ce se naste, are suflet ; tot ce are suflet, este viu ; tot ce este viu, traieste ; tot ce traieste, creste ; tot ce creste, imbatraneste ; tot ce imbatraneste, moare ; tot ce moare, renaste !

Offline Parker

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
L-am visat pe Dumnezeu
« Răspuns #8 : Aprilie 10, 2010, 02:15:04 am »
Salut, numele meu este Andrei si am 18 ani, in urma cu 2 seri am avut un vis nu tocmai obisnuit:
Se facea ca eram undeva la scara blocului meu si a venit o vecina la mine si mi-a spus.. uite am o piatra si ti-o voi da sa o cari si vei merge cu mine sa-l vedem pe Dumnezeu exact asa mi-a spustrebuie sa precisez ca piatra era atat de mare incat in realitate nu cred ca as putea o ridica) ei bine am plecat cu piatra aia in spate, dar intre timp vecina mea disparuse din vis si visam cum mergeam cu piatra aia in spate pe strada, in timp ce mergeam din piatra se rupeau bucati si deveneau din ce in ce mai mici, la un moment dat am ajuns in dreptul unei salcii (care in realitate se afla acolo) si deodata cerul s-a intunecat (in vis se facea ca era spre amurg) au aparut pe cer multi nori negrii, deja ma speriasem in vis, m-am oprit si ma uitam spre cer, dintre nori a aparut un soare, stralucea foarte tare, avea chip, unul bland si bun, m-am uitat, imi era teama, se uita la mine, in momentul acela am simtit in vis ca ar fi Dumnezeu si am grait in visul meu "Doamne daca esti chiar Tu, iti dau piatra aceasta si imi vei scrie numele meu pe ea", ei bine mi-a luat piatra si mi-a dat inapoi doar un carton in care era batut numele meu (ca si atunci cand ai bate cu un ac, ai scrie ceva cu acul) dupa asta, El m-a intrebat "Ce dorinta ai?" sau "Ce doresti?" nu imi mai amintesc exact, era o voce ca din ecou, groasa, in momentul acela ca orice om pacatos .. m-am balbait putin si am spus ca doresc bogatie, ei bine in momentul acela.. s-a uitat la mine nu a mai spus nimic, a luat 2 degete Si-a atins gura si apoi mi-a atins mana mea si a plecat intre nori, din viziunea mea cred ca in momentul in care am dat raspunsul bogatie, Dumnezeu s-a intristat si tocmai de aceea a dorit sa plece, eu as mai fi vrut sa spun ceva, dar a plecat.

Eu nu sunt asa de credincios, nu merg la Biserica, rugaciuni mai fac, insa nu am o credinta asa cum cere scriptura, eu am o credinta interioara a mea.
Acum as vrea sa stiu ce parere aveti despre visul meu, sau ce credeti ca semnifica, am auzit mai multe pareri din partea prietenilor dar nu stiu ce sa cred.. consider ca acest forum este cel mai capabil sa imi dea un raspuns bun.
Va multumesc ca ati citit!

Offline Marius

• DE PROFUNDIS AD LUCENT
  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • Mesaje postate: 407
  • Un Nimeni Ultraimportant
    • Ratacitor printre stele
Re: L-am visat pe Dumnezeu
« Răspuns #9 : Aprilie 10, 2010, 08:05:42 am »
Salut Andrei.

Nu stiu ce ti-au spus prietenii despre visul tau dar voi incerca si eu sa am o parere.

Femeia care iti apare in vis...esti tu. Partea ta feminina, in cazul de fata subconstientul tau.
Piatra cea mare reprezinta totalul defectelor/angoaselor/grijilor tale pe care trebuie sa le "cari" in permanenta cu tine pe drumul catre evvolutie. Prin viata altfel spus. Ca pe timp ce  trece devine tot mai mica, e evident. Cu cat avansezi mai mult cu atat scapi de anumite aspecte negative. De aceea drumul pe care trebuie sa il faci(de unul singur) reprezinta evolutia ta (personala) "capatul drumului" fiind absolutul(Dumnezeu).

Salcia, ca si reprezentant al elementului Apa, reprezinta un simbol al subconstientului, apa ne da viata si ne mentine in viata, curatandu-ne de murdarie. Se mai poate referi la echilibru, la afectivitate dar si la temeri personale.

Dumnezeu. Sunt multe interpretari posibile ale acestui simbol. Este fericirea absoluta, este scopul final, este chintesenta si tot odata raspunsul absolut. Soarele acoperit de nori reprezinta teama de a esua. Asa cum soarele este simbolul implinirii tuturor viselor si a materializarii dorintei in realitate, tot asa norii reprezinta teama de a nu putea obtine ce iti doresti.

Despre verificarea lui Dumnezeu pe care a-i cerut-o, numele tau scris pe piatra, mie imi spune ca te aflii in intr-o cautare a propriei identitati. Nu stii cine esti cu adevarat, ti-ai dat seama ca lucrurile sunt mai complexe decat par asa ca incerci sa aflii cine/ce esti.

Cerinta ta "bogatie"...de obicei avem tendinta de a cere ceea ce nu avem. Ma gandesc ca te referi la bogatia strict materiala.
Cat despre senzatia ca "l-ai fi suparat pe Dumnezeu" este in strinsa legatura cu parerea ta despre tine. Nu ai siguranta si consideri ca iti doresti lucrul gresit, ai tendinta de a-ti fi teama sa iti sustii ideile/parerile, ezitare in general si nesiguranta de sine. Acest aspect poate fi un rezultat al negasirii propriei identitati.

Dupa cum vezi nu este o analiza gen "dictionar de vise" ci una simbolica(cu tendinta psihologica :P). Nu sunt un talmaci de vise...si oricum visele sunt strict personale, acelasi vis putind insemna lucruri diferite pentru persoane diferite.
Nu trebuie sa iei parerea mea adliteram ci sa cauti in tine raspunsul; eu doar ti-am aratat o posibila interpretare, ok?

Iti doresc numai bine si sper ca vei mai intra pe forum.

LVX
« Ultima Modificare: Aprilie 15, 2010, 05:32:44 pm de Marius »
Uneori gandesti; alteori te intrebi de ce gandesti. Atunci intra in joc ratiunea. Ocult, magie,religie...nu sunt atat de diferite pe cat crezi.

Offline Beto

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 74
  • Liber sa aleg
Re: Oniromantie: Simboluri in vis
« Răspuns #10 : Iulie 04, 2010, 12:59:19 pm »
Nu stiu daca as putea primi un raspuns exact la ceea ce semnifica visul dar merita sa stiu cel putin 2 pareri despre acest vis, fiind foarte recunoscator. Aveam tot felul de vise incepand de la vise cand zbor pana la vise mai erotice. dar unele destul de ciudate. Mi se pare ceva normal visele, dar visele ce le am ziua (uneori mai dorm de amiaz) sunt ciudate.
Visul:
Era 30 mai
Eram afara cu o persoana (baiat) povesteam dar nu stiu ce, despre ce si tin minte ca m-am concentrat (desi nu eram prea tare suparat pe el in urma unor discutii care pareau sa ma fi alarmat) sa ii curga sange din nas, simteam ca aveam acea putere si trebuia sa o pot folosi. I-a curs baiatului (vlad) sange din nas, dupa care il durea capul. Simteam ca pot sa stapanesc o altfel de putere. Parca ii demostram ca detin aceasta putere si el nu prea vroia sa creada. Dupa ce i-am zis ca o sa moara o pisica (care trecea pe strada nu mai retin culoarea ) a ras si am omorat-o cu mintea doar. Era placut intr-un fel sa simt puterea in mine dar mi-a lasat cateva semne de intrebare.
Sentimentele parca erau ura, ciuda ceva de genul :)
Imi va lua mult sa ma cunosc pentru ca lumea e mare

Offline Avatar

• LVX ET VERITAS
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 694
  • Eu sunt cel ce Este.
« Răspuns #11 : Iulie 04, 2010, 02:42:33 pm »
Invata sa nu  mai faci asta pentru ca iti provoci tie rau .
Pentru oamenii normali stiintele de granita sunt pietre.Sa nu isi bata capul cu ele.

Offline Beto

• Jr. Member
  • **
  • Liber sa aleg
« Răspuns #12 : Iulie 04, 2010, 03:06:08 pm »
Sa nu mai fac asta? Care asta. Sa nu mai visez?

Offline Avatar

• LVX ET VERITAS
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 694
  • Eu sunt cel ce Este.
« Răspuns #13 : Iulie 04, 2010, 03:16:09 pm »
Nu.Sa nu mai faci demonstratii de putere in vis,vor avea consecinte directe asupra psihicului tau. Daca vrei sa demonstrezi cuiva ca ai capacitati,atunci mai bine faci o floare sa infloreasca repede,sau vorbesti cu animalele.Nu demonstra putere prin rau,caci doar rau faci.
Pentru oamenii normali stiintele de granita sunt pietre.Sa nu isi bata capul cu ele.

Offline Beto

• Jr. Member
  • **
  • Liber sa aleg
« Răspuns #14 : Iulie 04, 2010, 03:20:04 pm »
Da iti acord o mare dreptate prin asta, fapt pentru care mi-a lasat semne de intrebare. De ce vroiam eu sa-i demostrez lui ceva.  :'(
Un alt vis
Eram pe un munte alb. La poalele lui (parea a fi de gheata) Era zapada eram cu prieteni. Stateam in tricou si am urcat pe acel munte. Acel munte era ciudat pentru ca era ca un fel de piramida, urcam si ne tot invarteam (spirala)
Cu cat urcam mai mult se facea tot mai frig si m-am trezit ca eram in tricou si fara papuci in picioare. M-am oprit si vroiam sa ma intorc dupa haine, ceilalti ma rugau sa continui. Cobor cu un amic jos repede (parca aveam o viteza mai mare fata de realitate) si cand ajung (simteam fericire) era un cuplu langa hainele mele (pe cuplu il cunosc din vedere) si povesteau. Ei nu erau acolo, doar dupa ce am coborat jos, stateam imbratisati in fund.
Imi notez de ceva timp visele dar nu inteleg nimic din ele. Si cer cateva pareri pentru a putea gasi cheia viselor, reusind cel putin o parte din ele sa le inteleg

Comunitatea Siteului paranormal.ro

« : »