Autor Subiect: Maestrul spiritual  (Citit de 449 ori)

Offline Avatar

• LVX ET VERITAS
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 694
  • Eu sunt cel ce Este.
Maestrul spiritual
« : Martie 05, 2010, 09:17:49 pm »
Cum credeti ca este un maestru spiritual?

Comportament,fel de a gandi,gesticulatie,limbaj.

Va rog...

Pentru oamenii normali stiintele de granita sunt pietre.Sa nu isi bata capul cu ele.

Offline o

• Black Lounge
  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 46
Re: Maestrul spiritual
« Răspuns #1 : Martie 06, 2010, 03:40:18 pm »
In multe "căi" maestrul spiritual apare cand, se spune, ai nevoie de el. Poate fi un calugar, poate fi o pisica, poate fi un soldat, poate fi o prostituata, important este afluxul care il aduce in "calea" ta. De-a lungul vietii poti avea o singura astfel intalnire sau mai multe, cred ca poti trece prin viata si fara sa vezi sau sa fi constient de o asa intalnire. Problema care o vad insa este ca in epoca noastra puterea exemplului propriu este aproape invizibila asa ca sansele de a intalni un maestru spiritual de genul celor intalniti in scrierile antice este aproape zero. Cred ca un maestru spiritual nu trebuie sa fie perfect cât sa fie instare sa aduca un aport la dezvoltarea ta spirituala.

Offline Avatar

• LVX ET VERITAS
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 694
  • Eu sunt cel ce Este.
« Răspuns #2 : Martie 06, 2010, 03:54:36 pm »
Poti intalni maestrul si in interiorul tau?
Pentru oamenii normali stiintele de granita sunt pietre.Sa nu isi bata capul cu ele.

Offline o

• Black Lounge
  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 46
« Răspuns #3 : Martie 06, 2010, 04:16:35 pm »
Cata vreme nu dai in narcisism, egocentrism si nu te imbeti cu apa rece, probabil ca da. Pentru mine maestrul spiritual este o manifestare a Divinitatii, daca ea se manifesta langa mine sau in mine este doar o chestiune de perceptie.

Offline Heru

• Black Lounge
  • Hero Member
  • *
  • Mesaje postate: 575
  • I do believe in fairies!! I do! I do!
    • Spiritele Naturii
« Răspuns #4 : Martie 06, 2010, 04:26:47 pm »
Poti intalni maestrul si in interiorul tau?

Fiecare dintre noi poate sa fie propriul sau maestru. Nu este nevoie sa apelam la diverse persoane pentru a ne dezvolta spiritual, putem si singuri deoarece puterea este in fiecare dintre noi. Trebuie doar sa stim cum sa o folosim, si sa avem curajul sa mergem pe drumul propriu, sa fim solitari.

Suntem facuti dupa chipul si asemanarea Lui, mie unul asta imi spune ceva privind tema aceasta.
tot ce se naste, are suflet ; tot ce are suflet, este viu ; tot ce este viu, traieste ; tot ce traieste, creste ; tot ce creste, imbatraneste ; tot ce imbatraneste, moare ; tot ce moare, renaste !

Offline Sergiu123

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
« Răspuns #5 : Martie 06, 2010, 10:30:13 pm »
Eu sunt de parere ca totusi avem nevoie de un ,, indrumator'' chiar daca avem putere. El ne poate zice cum sa invatam sa o folosim. Fie el maestru indrumator sau cum mai vrei sa ii zici.

Offline Heru

• Black Lounge
  • Hero Member
  • *
    • Spiritele Naturii
« Răspuns #6 : Martie 06, 2010, 11:03:20 pm »
Depinde de fiecare caz in parte. Sunt persoane care chiar au nevoie de un Indrumator si acesta va aparea la momentul oportun. Iar acesta din urma v a putea sa il paraseasca pe invatacel atunci cand crede el ca trebuie sa plece, atunci cand invatacelul a invatat lucrurile elementare, si s a dezvoltat indeajuns ca sa se descurce singur, v a trebuii sa se descurce pe cont propriu si sa nu mai depinda de Indrumator; invers, Indrumatorul il poate trage in jos pe invatacel si il poate aduce in pragul stagnarii.
tot ce se naste, are suflet ; tot ce are suflet, este viu ; tot ce este viu, traieste ; tot ce traieste, creste ; tot ce creste, imbatraneste ; tot ce imbatraneste, moare ; tot ce moare, renaste !

IulianCC

• Vizitator
« Răspuns #7 : Martie 08, 2010, 06:22:43 pm »
Daca reusesti sa intri in contact cu ingerul tau pazitor, el poate deveni un bun ,,sensei''.

Offline Heru

• Black Lounge
  • Hero Member
  • *
    • Spiritele Naturii
« Răspuns #8 : Martie 08, 2010, 06:34:07 pm »
Din punctul meu de vedere atunci cand vei ajunge sa comunici cu ingerul pazitor asa cum vorbesti cu un om pe strada nu vei mai avea nevoie de maestru, deoarece vei fi tu propriul tau maestru.

IulianCC

• Vizitator
« Răspuns #9 : Martie 08, 2010, 06:49:05 pm »
Nu poti face aproape nimic singur-singurel.Uneori ai nevoie de cineva care sa vada viata dintr-un alt punct de vedere, de fapt astia pot fi si prietenii.
Concluzia:Si prietenii pot fi indrumatori.

daaia

• Vizitator
« Răspuns #10 : Martie 09, 2010, 04:46:10 pm »
DE MULTE ORI RATACIM PE POTECI INGUSTE CU MINTI RIGIDE SECATUITE DE PROPRIA NECUNOASTERE.PASII CATRE INTERIORUL FIINTEI NOASTRE NE MODELEAZA LUMINA LAUNTRICA TRANSFORMANDU-NE DIN STATUI DE PAMANT IN OAMENI INARIPATI, ZBURATORI PRIN SUFLUL DIVIN !(carareauniversului)

IulianCC

• Vizitator
« Răspuns #11 : Martie 09, 2010, 05:47:13 pm »
Nu putem face NIMIC singuri.De aia ne-a faurit Dumnezeu.De aia se rasplatesc faptele bune cu bine, noi trebuie sa ajutam cat putem pe ceilalti,iar ceilalti trebuie sa ne ajute pe noi.Cand va fi asa vom fi cu totii pe o cale buna.

Offline Marius

• DE PROFUNDIS AD LUCENT
  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • Mesaje postate: 407
  • Un Nimeni Ultraimportant
    • Ratacitor printre stele
« Răspuns #12 : Martie 24, 2010, 01:48:53 am »
Desi ti-am dat o parere strict personala si necoafata in privat, am sa te rog sa adaugi si asta la ce ti-am scris ;)

Ce este un Maestru: Un Maestru este acela care are control absolut asupra gandurilor sale, asupra sentimentelor si a faptelor sale.

Sa obtii controlul absolut asupra gandurilor, sentimentelor si faptelor tale implica folosirea unor metode speciale, a unei discipline si o cunoastere profunda nu numai asupra structurii umane, dar totodata asupra fortelor/legilor care il guverneaza si a corespondentelor dintre fiinta sa si celelalte planuri.

Sa-ti fii propriul stapan implica totodata sa fii constient de existenta celorlalte entitati ale lumii invizibile si sa cunosti structura intregului univers.

Un Maestru este cineva care si-a rezolvat toate problemele esentiale ale vietii, care este liber, care are o vointa de fier si care, mai important decat toate, este plin de iubire, bunatate, duiosie si lumina.

Puterea unui maestru adevarat se bazeaza de faptul ca toate actiunile sale sunt in deplina armonie cu filosofia sa de viata. El este primul care incearca si care practica ceea ce-i invata pe ceilalti. Este un exemplu in viata. Si sa fii un exemplu in viata implica sa fii un izvor de cunoastere catre care sunt atrase atat plantele, animalele cat si oamenii.

De aceea intotdeauna in jurul unui Maestru se vor afla si discipoli.
Uneori gandesti; alteori te intrebi de ce gandesti. Atunci intra in joc ratiunea. Ocult, magie,religie...nu sunt atat de diferite pe cat crezi.

Offline Silver

• Black Lounge
  • Jr. Member
  • *
  • Mesaje postate: 86
« Răspuns #13 : Martie 24, 2010, 08:42:42 am »
O sa prezint un extras din cartea "Ce este un maestru Spiritual?" a lui Omraam Mikhael Aivanhov si cu aceasta ocazie o si recomand; cartea lamureste unele aspecte legate de evolutia spirituala si de necesitatea unui indrumator:

...." Un veritabil Maestru vă prezintă toate metodele, dar voi sunteţi cei care trebuie să lucraţi pentru a obţine ceea ce doriţi. EI nu o va face în locul vostru, aceasta nu v-ar servi, de altfel, la nimic. Pentru a se menţine, o achiziţie spirituală, un dar psihic trebuie să vină din interior, din eforturile voastre, din activitatea voastră. Deci, un Maestru poate să vă deschidă uşi, dar voi sunteţi cei care trebuie să intraţi, el nu vă va împinge cu forţa; iar dacă el vede că avansaţi vă va deschide noi uşi. De fiecare dată când Maestrul vede că faceţi progrese, vă prezintă un grad mai avansat şi voi sunteţi cei care trebuie să depăşiţi acest nou grad. Dar, ca şi copiii care vor totdeauna să fie ţinuţi in braţe, majoritatea oamenilor nu fac nimic pentru a se depăşi: le este frică! Le este frică de această perfecţiune pe care o doresc, totuşi, dar pe care nu o realizează niciodată, pentru că, în interior, rămân încă prea multe lucruri care nu sunt clare pentru ei.
Încetaţi, deci, să mai aşteptaţi ca cineva, dintr o dată, punând mâna asupra voastră, sau pronunţând câteva formule magice, să vă dea iluminarea. Nimeni, nici chiar Maestrul vostru care stă aproape de voi, nu o va face. Nu aşteptaţi miracole. Cele mai mari miracole sunt deja aici, în jurul vostru, la fiecare minut din zi. Cereţi mereu evenimente senzaţionale, dar chiar dacă aceste evenimente se produc, cei care asistă uită foarte repede"....

PS: cred ca nu sunt singurul care a citat din aceasta carte, dar pentru cei interesati este bine sa cunoasca si sursa pentru a gasi singuri raspunsuri la intrebarile proprii.
Biblia spune ca omul este facut dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu
Stiinta spune ca fiecare particula poarta in ea informatia intregului Univers
Eu nu vad nici o diferenta

Offline Marius

• DE PROFUNDIS AD LUCENT
  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • Mesaje postate: 407
  • Un Nimeni Ultraimportant
    • Ratacitor printre stele
« Răspuns #14 : Martie 24, 2010, 12:26:41 pm »
PS: cred ca nu sunt singurul care a citat din aceasta carte, dar pentru cei interesati este bine sa cunoasca si sursa pentru a gasi singuri raspunsuri la intrebarile proprii.
Presimt ca despre mine era vorba :D. Defapt pana aseara cand am facut rost de cele mai multe carti ale maestrului Aïvanhov(multumesc Avatar pentru asta ;)) Nu aveam "Ce este un maestru Spiritual?". M-am ajutat in formarea scrisa a ideii de o serie care se chama Pansée quotidiene (nu stiu cum vine in romaneste) de conferintele maestrului pe care le-am ascultat(apropos Aïvanhov nu a scris nicio carte; toate sunt editate de Prosveta dupa conferintele pe care le-a tinut acesta) si din discutiile FBU(grup din care fac parte si la ale carui intalniri merg frecvent).
Toate astea amestecate cu diverse alte idei personale sau imprumutate, si venind ca si o completare a unui raspuns pe care i-l dadusem in prealabil.

Iata de ce mi-a fost greu atat sa stiu "sursa" citata cat si sa o mentionez. In capul meu fiind un amalgam de informatie atat personala cat si asimilata de la altii. Scuze daca am gresit.:D

Voi atasa in continuare si primul mesaj la care fac referire. Avatar, sper sa nu te superi. Daca e cazul il voi sterge.

In primul rand este discret, nu se vede, nu epateaza. Se imbraca simplu dar cu gust, evitand negrul.(nu e obligatoriu insa).
Indiferent de situatie este calm. Vorbeste incet dar suficient de tare cat cel de langa el sa-l auda. De obicei nu da raspunsusuri ci pune intrebari astfel incat tu singur sa gasesti raspunsul. Cand vorbeste, sau cand iti raspunde la o intrebare o face in pilde, in povesti cu tâlc, in parabole. Nu insista. Nu spune niciodata "sunt sigur ca e asa".
De obicei nu-i vezi, parand niste oameni oarecare; nu stiu daca ai incercat vreodata jocul asta, sa te uiti la oameni si in functie de ce vezi sa le atribui o meserie. Cu toate astea, desi par comuni, nu esti in stare sa-ti dai seama ce fac in viata de zi cu zi. Rar isi fac cunoscuta credinta si/sau apartenenta religioasa si atunci doar celor apropiati. Au o aura si o energie aparte; iti dau senzatia "de bine" cand te afli in preajma lor. Sunt mereu zambitori, chiar si cand sufera. Sunt buni si milostivi(dar asta poate fi mimat usor).

Sper ca te ajuta. Dar daca l-ai gasit si nu esti sigur, poate ca nu este ce iti trebuie. Se spune ca atunci cand elevul este pregatit maestrul se va arata. E o chestie care nu trebuie fortata.
Uneori gandesti; alteori te intrebi de ce gandesti. Atunci intra in joc ratiunea. Ocult, magie,religie...nu sunt atat de diferite pe cat crezi.

Comunitatea Siteului paranormal.ro

« : »