Autor Subiect: Istoria alchimiei  (Citit de 1017 ori)

Offline everytime

• Black Lounge
  • Sr. Member
  • *
  • Mesaje postate: 356
Re: Istoria alchimiei
« Răspuns #30 : Iunie 18, 2010, 12:27:03 pm »
Pilif meritam o explicatie ...nu o sa iti dea nimeni in cap pentru ceea ce spui ...dar cand afirmi ceva trebuie sa ai si argumente.... :P
Fiecare crede,gandeste in felul sau ....fiecare spune ce vrea deci asteptam.... :)
Te îneci nu pentru că ai căzut în apă, ci pentru că rămâi sub apă...

Offline Pain666

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 31
« Răspuns #31 : Iulie 22, 2010, 02:09:10 am »
Din cate stiu eu, piatra filosofala este miraculoasa si poate prelungi viata unui alchimist pana la 200 de ani, dar nu piatra in sine este speciala, ci procesul prin care trece alchimistul pentru a o fabrica, proces care isi lasa amprenta asupra lui si il modifica.

Un singur lucru nu pricep eu, de ce toata lumea vrea viata vesnica?Eu asi prefera sa pot sa constientizez vietile anterioare.
Apropo de viata vesnica, motivul pentru care noi traim asa de putin este pentru ca aproximativ la 100 de ani sufletul isi schimba vibratia, si corpul uman nu mai este la fel de flexibil cum era pe vremea lui adam.
Un saman poate trai chiar si 1500 de ani, dar pentru asta trebuie sa renunte la viata personala si isi petrece viata comunicand cu spiritele, de aceea nu apar.
Maimuta sarind din copac invata.

Offline Silver

• Black Lounge
  • Jr. Member
  • *
  • Mesaje postate: 85
« Răspuns #32 : Iulie 23, 2010, 10:39:27 am »
Piatra filosofala si elixirul vietii nu sunt lucruri materiale, precum transformarea plumbului in aur nu se refera la materie ... aici este "sistemul de siguranta"  iar "materialistii" nu pot cunoaste adevarata alchimie.

De ce vor unii viata vesnica? Din frica, prin extensie, din egoism ... ei simt intuitiv ca la un moment dat trebuie sa dea socoteala iar in materie se simt "protejati", ei nu realizeaza ca moartea "fizica" permite omului indreptarea greselilor (dintr-un anumita punct de vedere, a nu se intelege ca daca ne luam viata scapam de raspundere, din contra, sinuciderea este un grav pacat impotriva vietii!!!).

Pentru alchimist, "viata vesnica" nu este un scop in sine ci, mai de graba un efect, iar vita vesnica nu este una "materiala", aceasta este o speculatie.

Asta nu inseamna ca, alcimistii nu stapaneau procesele materiale, din contra, ei stapaneau foarte bine stiintele care astazi le numim fizica si chimie, dar acestea erau tinute secrete din ratiuni evolutive, omenirea nu era pregatita sa le foloseasca, de aici misterul din jurul alchimiei si alcimistilor.

Astazi alchimia "materiala" s-a mutat in laboratoare, din pacate, odata cu dezvoltarea ei nu se dezvolta si alchimia spirituala in consecinta majoritatea descoperirilor au scopuri egoiste si distructive.
Biblia spune ca omul este facut dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu
Stiinta spune ca fiecare particula poarta in ea informatia intregului Univers
Eu nu vad nici o diferenta

Offline pilif

• Full Member
  • Mesaje postate: 116
« Răspuns #33 : August 16, 2010, 11:00:41 am »
Piatra filosofala si elixirul vietii nu sunt lucruri materiale, precum transformarea plumbului in aur nu se refera la materie ... aici este "sistemul de siguranta"  iar "materialistii" nu pot cunoaste adevarata alchimie.

Adevarat graiesti silver, dasta am si refuzat sa vorbesc despre alchimie.
"Cheama-Ma in ziua necazului si Eu te voi izbavi,iar tu ma vei proslavi"
"Am suferit intristarile tale,am trecut de mult prin ceea ce treci tu acum prin luptele si ispitele tale,am gustat durerea si suferinta din plin,cunosc lacrimile tale si Eu m-am simtit adeseori singur si EU am fost lovit"(Iisus

Online LunarSanctum

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 52
« Răspuns #34 : Septembrie 06, 2010, 12:24:55 pm »
Transformarea plumbului in aur

,,Poete scump, pe frunte porti frunzele de laur,
Caci singur, pana astazi,din plumb facut-ai aur “(Alexandru Macedonski)

Dezintegrarea radioactivă este descompunerea unui atom sau nucleului atomic instabil, și transformarea lui într-un atom cu proprietăți diferite de atomul inițial. Dezintegrarea se produce într-o perioadă anumită de timp numit „timpul de înjumătățire”, care este o mărime ce scade exponențial în timp.   http://ro.wikipedia.org/wiki/Dezintegrare

Astazi cu ajutorul dezintegratoare atomice atomii de plumb se pot transforma in atomi de aur.

Cate ceva despre alchimie...
Cele trei obiective fundamentale: Piatra filosofala, Panaceul Universal si Paligeneza(a reconstitui o fiinta vie din orice regn).
Transformarea plumbului in aur=Marea Lucrare iar transformarea lui in argint=Mica Lucrare.
Recomand "Cum se devine alchimist"- Jollivet-Castelot

"Downwards I veer
to the holy ineffable
mysterious night"

Comunitatea Siteului paranormal.ro

« : »